Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Тухли Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
 • стр: 16

  Открихме: декори тухли, плочки,

  Бриколаж брошура до 29.04.2018
 • стр: 7

  Открихме: тухли, смесена зидария

  Практикер брошура до 10.05.2018
 • стр: 15

  Открихме: зидария от тухли и блокчета

  Masterhaus брошура до 30.04.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тухли

Един от най-разпространените строителни материали, които имат широко приложение и се използват още от древността, са тухлите. В днешно време има различни видове тухли, които се различават по материалите, от които са произведени, което определя и техните качества и предназначение.

Какви видове тухли има?

Едни от най-разпространените и използвани тухли са керамичните. Те се отличават с устойчивост на големи температурни амплитуди, както и с голяма носимоспособност. Топлоизолационните качества зависят от това дали тухлите са плътни, или са с кухини. Керамичните тухли се предлагат в различни размери, а и с различен тип кухини. Най-популярни са тухлите четворки и единичните тухли. Стандартните размери на тухлите четворки са 25/25/12 см. Те са предпочитани пред единичните тухли, тъй като използването им е по-лесно и осигуряват по-бърз строеж. Тухлите могат да са с хоризонтални или вертикални кухини.

Други популярни тухли са силикатните. Те представляват смес от кварцов пясък, вар и вода, която се подлага на високо налягане. Силикатните тухли са известни и като „бели тухли”. Въпреки това, те могат да бъдат и в други цветове. Силикатните тухли са предпочитани  за изграждане на вътрешни носещи стени, тъй като се характеризират с голяма якост на натиск.

За декоративна зидария са предпочитани клинкерните тухли, защото са с устойчиви на измръзване и атмосферни влияния, а и се отличават с голяма якост на натиск. Стъклените тухли са използвани за вътрешни стени, които трябва да пропускат светлина.

Откъде да купим тухли?

Ще намерите различни видове тухли в големите магазини за строителни материали – Бриколаж, Практикер, Багира, Мастерхаус, Баумакс и т.н. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите желаните тухли и необходимото Ви количество.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!