Узо Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 13 от 11 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Узо

Когато чужденци дойдат на гости на българин, той почти винаги им вади шишенце ракия. Ако ние отидем в Гърция, ще ни поднесат узо. Напитката е със защитен произход, признат от Европейския съюз. Въпреки че не е българска напитка като ракията, узото също е обичан и консумиран алкохол, особено през лятото.

Как консумират напитката по света? Какво узо да си избера?

В Гърция много държат да се поднася узото с подходяща храна към него – маслини, морски дарове, сирене и домати. Слагат и много зехтин, за да може хората да понасят по-добре алкохола. Интересен факт е, че не гърците, а германците консумират най-много узо. През 2010 г. немците са купили над 14 милиона литра от питието, а гърците-само 11. Когато избирате бутилка с прочутата напитка, старайте се да не попаднете на фалшификат. Препоръчваме Ви да се доверите на изпитана марка, за да не останете разочаровани. Много от предлаганите напитки даже не съдържат анасон, а са съчетание от вода и аромати. Ако чистата напитка Ви е твърде силна, можете да си я разредите с вода. Ако сте фенове на коктейлите, може да си забъркате един с узо и портокалов сок и  лед например.

Кои марки узо са добри? Откъде да си купя?

“Plomari”, “Pitsiladi”, “Mitilini”, “Mini”, “Matis”, “Anabela”, “Dimino” са само малка част от добре познатите марки узо. Можете да ги намерите в големите вериги магазини на „Фантастико“, „Пикадили“, „Моят магазин“, “BILLA”, “Carrefour” и др.