Халва Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Халва

Халвата е един от най-известните ориенталски десерти, който е любим и у нас. Много деца са израснали с вкуса на халвата върху филийка хляб или са се надпреварвали в „хамкването” на Сирни Заговезни. Най-известните български градове, в които се произвежда халва, са Ябланица и Хасково.

Какви видове халва има?

Халвата може да съдържа различни ядки или плодове. Една от най-популярните е тахан халвата, която се приготвя на основата на смлени сусамени семена. Тя притежава полезните свойства на тахана, като е предпочитана и от вегетарианци и вегани, поради отсъствието на животински продукти.

Характерното за бялата халва е нейната твърда структура, която се получава от глюкозата. Към нея се добавят ядки, а най-често се използва на Сирни Заговезни. Нуга халвата също е с бял цвят, но е много по-мека и ронлива. В магазините може да я откриете между вафлени кори, които запазват целостта й.

С какво е полезна халвата?

Различните видове халва оказват благоприятно влияние на сърдечносъдовата система, подобряват кръвообращението, действа положително на имунната система и зрението. Сусамовият тахан е изключително богат на калций, аминокиселини, витамини от група В, магнезий, фосфор, мед, калий, желязо.

Как да познаем качествената халва?

На пръв поглед, обърнете внимание на съдържанието на продукта и  срока на годност. Халвата не трябва да съдържа изкуствени оцветители, стабилизатори и консерванти. Тя трябва да е суха, а при разчупване да бъде влакнеста и да се топи в устата.