Хляб Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 7 от 6 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 179 магазина
Виж всички магазини

Информация за Хляб

Според старите хора има две неща, които трябва да има на всяка трапеза – хляб и сол. Тестеното изделие е символ на гостоприемството - неслучайно посрещаме чужденците или важните гости с питка и мед. Хлябът е един от най-старите продукти в историята на хората и въпреки смяната на епохите си остава значим за културното и кулинарно развитие на народа.

Какви видове хляб има? Кой от тях да избера?

Има четири основни вида хляб – бял, ръжен, типов и пълнозърнест. В миналото белият се е предпочитал и са смятали, че той е символ на богатството, бил е по-скъп, а в наши дни пълнозърнестият е с по-висока цена, защото е полезен. Белият хляб е направен от бяло брашно, което е пречистено от обвивките. Според някои учени той не е полезен, защото забавя храносмилането и не поемаме достатъчно полезни вещества от него, а предимно въглехидрати. От друга страна пълнозърнестият хляб е произведен от натурално брашно, което не е почистено от триците и съдържа целуоза и витамини. Препоръчително е да купуваме такъв хляб, защото е полезен и доставя на организма ни ценни вещества. Типовият хляб е приготвен от брашно, което прилича на пълнозърнестото. В него има по-малко трици и няма пшенични зародиши, които са налични в пълнозърнестия хляб.Този хляб е полезен, но в него има по-малко витамини, отколкото в пълнозърнестия. Ръженият хляб не е подходящ за всяко хранене, тъй като съдържа киселина, която пречи на организма да усвои калция. Добре е да го редуваме с пълнозърнест хляб. Когато избираме хляб, трябва да гледаме срока на годност, място на производство и вида. Вече разбрахме, че пълнозърнестият е най-полезен, но ако обичате белия, това не пречи да го консумирате, просто избягвайте да прекалявате с него, особено вечер.

Откъде да си купя хляб?

Почти във всички хранителни магазини има хляб, а ако искате да си купите от големите търговски вериги, може да видите какво предлагат „Фантастико“, “BILLA”, „Пикадили“ и др. Преди това разгледайте нашия сайт и брошурите, които сме качили – чрез тях ще разберете къде са най-актуалните предложения.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!