Хляб Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 10 от 10 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 188 магазина
Виж всички магазини

Информация за Хляб

Според старите хора има две неща, които трябва да има на всяка трапеза – хляб и сол. Тестеното изделие е символ на гостоприемството - неслучайно посрещаме чужденците или важните гости с питка и мед. Хлябът е един от най-старите продукти в историята на хората и въпреки смяната на епохите си остава значим за културното и кулинарно развитие на народа.

Какви видове хляб има? Кой от тях да избера?

Има четири основни вида хляб – бял, ръжен, типов и пълнозърнест. В миналото белият се е предпочитал и са смятали, че той е символ на богатството, бил е по-скъп, а в наши дни пълнозърнестият е с по-висока цена, защото е полезен. Белият хляб е направен от бяло брашно, което е пречистено от обвивките. Според някои учени той не е полезен, защото забавя храносмилането и не поемаме достатъчно полезни вещества от него, а предимно въглехидрати. От друга страна пълнозърнестият хляб е произведен от натурално брашно, което не е почистено от триците и съдържа целуоза и витамини. Препоръчително е да купуваме такъв хляб, защото е полезен и доставя на организма ни ценни вещества. Типовият хляб е приготвен от брашно, което прилича на пълнозърнестото. В него има по-малко трици и няма пшенични зародиши, които са налични в пълнозърнестия хляб.Този хляб е полезен, но в него има по-малко витамини, отколкото в пълнозърнестия. Ръженият хляб не е подходящ за всяко хранене, тъй като съдържа киселина, която пречи на организма да усвои калция. Добре е да го редуваме с пълнозърнест хляб. Когато избираме хляб, трябва да гледаме срока на годност, място на производство и вида. Вече разбрахме, че пълнозърнестият е най-полезен, но ако обичате белия, това не пречи да го консумирате, просто избягвайте да прекалявате с него, особено вечер.

Откъде да си купя хляб?

Почти във всички хранителни магазини има хляб, а ако искате да си купите от големите търговски вериги, може да видите какво предлагат „Фантастико“, “BILLA”, „Пикадили“ и др. Преди това разгледайте нашия сайт и брошурите, които сме качили – чрез тях ще разберете къде са най-актуалните предложения.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!