Храна за кучета

Намерихме 17 резултата за Храна за кучета в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 17 промоции за Храна за кучета. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Храна за кучета и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Храна за кучета

Кучето е верен приятел на човека, което го прави най-предпочитаното животно за домашен любимец. Известен е фактът, че децата израснали с куче са по общителни, сприятеляват се по-лесно и са по-грижовни и отговорни. За да се чувства добре кучето трябва да полагаме специални грижи за тях. Освен редовните разходки, от изключителна важност е и изборът на подходяща храна.

Какви видове кучешка храна има?

Храната за кучета се дели на три основни групи – сухи, консервирани и специализирани. Сухите или гранулирани храни са изключително разнообразни. Те са обогатени с различни витамини и полезни съставки, които да подпомагат правилното развитие и здравето на кучето. Различните видове са съобразени с възрастта и теглото на домашния любимец. Вкусовете им също са многообразни – комбинации между различни меса и зеленчуци, риба и т.н. Сухите храни се предпочитат пред консервите, защото за по-трайни.

Консервираните храни или още – влажни храни, също имат разнообразие във вкусът и предназначението. Най-добре е да ги давате на кучето непосредствено след отварянето на консервата, като може да я съхранявате в хладилник до 3 дни след отварянето.

Специализираните храни са най-често сухи. Техните съставки са съобразени с възрастта, активността на кучето. Има специални храни за малки кученца, които осигуряват необходимите хранителни вещества за правилния растеж и развитие. Храните за възрастни кучета са с по-ниско съдържание на мазнини, тъй като те са по-слабо подвижни и има риск от затлъстяване. На пазара се предлагат и специални храни за активни и работещи кучета – ловни, спасителни и т.н., както и за малко активни, с наднормено тегло.

Каква кучешка храна да изберем?

Суха или консервирана храната трябва да бъде съобразена с породата, възрастта, теглото и състоянието на кучето. На пакетираните кучешки храни тези особености са подробно отбелязани, но за да сте абсолютно сигурни се консултирайте с ветеринарен лекар.  

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах