Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Цимент Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Цимент

Циментът представлява прахообразен материал, който се получава, когато се извърши фино смилане на две основни вещества, а именно гипс в сурово състояние и циментов клинкер. Суровините, от които основно получаваме гипс пък най-често са калциев карбонат (варовик) и глина. За първи път този прахообразен материал е патентован от англичанина Джоузеф Аспдин.

Какво е специфичното при цимента?

Циментът, както вече казахме се образува от варовик и вода в разично съотношение. Когато смесим цимента с вода, той образува специфична паста, която от своя страна има свойството да се втвърдява и да повишава якостта си. Съществуват и два метода, чрез които може да бъде произведен цимент. Те са сух и мокър метод. Когато циментът се произвежда по първия начин, имаме по-малък разход на енергия, докато при мокрия имаме по-добро смесване на съставните вещества.

Какви видове цимент можем да срещнем?

Съществуват различни видове цимент, които се използват в различни сфери. Най-разпространеният цимент носи името на британския град Портланд – портландски цимент. Това разбира се не е случайно. Когато Джоузеф Аспдин патентова цимента именно той го нарича по този начин, защото със сивия си цвят му напомня за скалите, намиращи се край Портланд. Другите видове цимент, които можем да срещнем са пуцоланов (по-водоустойчив от портландския), алуминиев, шлаков (подходящ за масивни конструкции), цветен (съставен е от бял цимент, към който се добавят определени цветни пигменти) и така нататък.

Имаме нужда от цимент, откъде да го купим?

Ако искате за купите цимент, то в нашия сайт можете да разгледате актуалните предложения на редица търговски вериги, сред които Бриколаж, Практикер, Мастърхаус, Баухаус, Баумакс, Чечосан и други. Вижте нашата брошура и изберете това, от което имате нужда още сега.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!