Чай Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 10 от 8 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Чай

Всички знаят, че чаят е най-доброто лекарство при простуди. Той е най-консумираната напитка след водата, а в някои култури пиенето на чай е истински ритуал.

Какви видове чай има?

Най-общо може да разделим чаят на билкови и плодови. Може да запарите изсушени лайка, липа, шипка, мента, жълт кантарион и много други, които оказват благоприятно влияние на целия организъм, засилват имунната система и действат освежаващо. Различните билки имат и специфични полезни свойства, като се препоръчват при конкретни здравословни проблеми и заболявания. Плодовите чайове са изключително ароматни, като мога да се приготвят от различни сушени плодове.

Изключително полезен е мурсалският чай. Той се препоръчва при проблеми на дихателната и отделителна система. Чаят от мента има успокояващо действие, а този от лайка – помага при менструални нарушения, облекчава предменструалния синдром, помага при безсъние. Най-добре е да консумирате чайовете с мед и лимон, а не със захар.

Какъв чай да купим?

В магазините много разпространени са студените чайове, но най-добре е да ги приготвим в домашни условия, тъй като готовите напитки могат да съдържат изкуствени оцветители и ароматизатори.

Най-популярни и купувани за чайовете в пакетчета. Те са удобни, тъй като се дозират лесно – обикновено едно пакетче е достатъчно за 250 мл от полезната напитка. В търговската мрежа се предлага и чай на гранули.

Препоръчва се да купувате чайове без изкуствени подобрители, да са натурални и с проверен произход.