Чесън Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Чесън

Повечето деца сбръчкват нос в негодувание, когато им предложим да си хапнат чесън. Безапелационно отказват да ядат нещо, в което се съдържа „гадната“ съставка и смятат, че миризмата и вкусът на чесъна са неприятни. Годините обаче минават и голяма част от тях променят вкусовите си виждания. Осъзнават, че зеленчукът е полезен, че може да подобри качеството на много гозби, че повишава апетита.

Какво трябва да знаем за чесъна? В кои ястия можем да го използваме?

Чесънът е от семейство лукови и е многогодишен зеленчук. Заради острата си миризма в сурово състояние чесънът е избягван от доста култури – северноевропейските кухни например го използват, но доста умерено и го готвят продължително, за да намалят миризмата. В Русия, Кавказките страни и България младият чесън се консервира или се прави на туршия или разядка. Зеленчукът е богат на витамин В6, който подпомага правилното регулиране на хормоните в организма, освен това има в състава си витамин В1 и витамин С и селен. Чесънът е подходящ за добавка в таратора, важен елемент от рецептата на шкембе чорбата, а освен това се добавя и в редица други ястия, като например чушките с доматен сос. Консумира се и като мезе към чаша ракия. Старите поверия  твърдят, че чесънът прогонва негативните сили и вампирите. 

Откъде да си купим чесън?

Заклеймяваният, но и обичан от мнозина зеленчук можете да си купите от магазините на „Фантастико“, „Пикадили“, „BILLA”, “Т Маркет“, „Моят магазин“, “Kaufland”, “CBA” и др. Пестете парите си и пазарувайте изгодно, това вече е лесно, благодарение на нашия сайт. Следете редовно каталозите на големите вериги, за да знаете кога предлагат качествени продукти на промоция.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!