Чесън Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Чесън

Повечето деца сбръчкват нос в негодувание, когато им предложим да си хапнат чесън. Безапелационно отказват да ядат нещо, в което се съдържа „гадната“ съставка и смятат, че миризмата и вкусът на чесъна са неприятни. Годините обаче минават и голяма част от тях променят вкусовите си виждания. Осъзнават, че зеленчукът е полезен, че може да подобри качеството на много гозби, че повишава апетита.

Какво трябва да знаем за чесъна? В кои ястия можем да го използваме?

Чесънът е от семейство лукови и е многогодишен зеленчук. Заради острата си миризма в сурово състояние чесънът е избягван от доста култури – северноевропейските кухни например го използват, но доста умерено и го готвят продължително, за да намалят миризмата. В Русия, Кавказките страни и България младият чесън се консервира или се прави на туршия или разядка. Зеленчукът е богат на витамин В6, който подпомага правилното регулиране на хормоните в организма, освен това има в състава си витамин В1 и витамин С и селен. Чесънът е подходящ за добавка в таратора, важен елемент от рецептата на шкембе чорбата, а освен това се добавя и в редица други ястия, като например чушките с доматен сос. Консумира се и като мезе към чаша ракия. Старите поверия  твърдят, че чесънът прогонва негативните сили и вампирите. 

Откъде да си купим чесън?

Заклеймяваният, но и обичан от мнозина зеленчук можете да си купите от магазините на „Фантастико“, „Пикадили“, „BILLA”, “Т Маркет“, „Моят магазин“, “Kaufland”, “CBA” и др. Пестете парите си и пазарувайте изгодно, това вече е лесно, благодарение на нашия сайт. Следете редовно каталозите на големите вериги, за да знаете кога предлагат качествени продукти на промоция.