Чийзкейк

Намерихме 1 резултат за Чийзкейк в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Чийзкейк.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

02.12 - 08.12 Kaufland

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Чийзкейк

Един от най-популярните и вкусни десерти е чийзкейкът. Съчетанието на бисквити, кадифено сирене и плодова или шоколадова заливка, превръщат десерта в любим на хиляди хора.

Произход на чийзкейка

Макар чийзкейкът да е популяризиран от Америка и да се смята за съвременен десерт, произходът му може да се проследи още в Древна Гърция. Рецепта за изкушаващия десерт е открита в кулинарна препоръка на писателя Атенай, датирана от 230 г. Тя била възприета от римляните, а постепенно се разпространила в Англия и Скандинавия.

Днес производството на десерта се е превърнало в индустрия, като са създадени десетки разновидности.

Какви видове чийзкейк има?

Чийзкейкът се дели на два основни вида – печен и суров. Задължителната съставка е мекото сирене, най-често Рикота, а у нас много разпространен е вариантът с крема сирене. При печения чийзкейк се използват яйца, като той става по-тежък и плътен, докато при суровия консистенцията е по-нежна и пухкава, а и се приготвя по-лесно. Заливката може да бъде от боровинки, ягоди, малини, бял или млечен шоколад и много други.

Откъде да купим чийзкейк?

Може да се насладим на мекия и фин вкус на десерта, без да губим време в кухнята и да цапаме съдове, като си купим готов чийзкейк. В магазините за хранителни стоки се предлагат различни видове и вкусова, както и различни разфасовки.

Може да се запознаете с намаленията и изгодните предложения на магазините, в сайта Broshura.bg, в който се публикуват актуалните промоционални брошури.