Чиния

Намерихме 1 резултат за Чиния в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Чиния.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

18.11 - 30.11 Еником М

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Чиния

Съдовете, в които сервираме храната наричаме чинии. Те най-често са с кръгла форма и биват изработени от различни материали. Краищата им пък традиционно са леко повдигнати, но отново могат да се срещат разнообразни вариации. Факт е, че чинията е един от най-полезните домакински съдове.

Какви чинии има?

Чиниите биват различни видове според материала, от който са изработени. В тази връзка можем да срещнем порцеланови чинии, които се срещат най-често; стъклени, в които най-често сервираме десерт; дървени, които от своя страна по-често се ползват за украса, отколкото за сервиране на храна; пластмасови, които като най-евтини често нямат дълъг живот и са подходящи за еднократна употреба; метални и т.н. Можем да открием чинии с различни декоративни елементи по тях, а също и изчистени модели. Цените също се различават в зависимост вида на чиниите.

В кои чинии какво се сервира?

За всяко ястие има подходяща чиния. Дори и да я объркаме в домашни условия, не е голям проблем, но ако отидем в ресторант и ни сервират десерта в голяма чиния за супа, няма да се почувстваме добре. Ето защо е важно да знаем някои прости правила. Закуската най-често се поставя в чинии, които са плоски и нямат повдигане от двете страни. Те са и по-кръгли. Чиниите са супа пък са най-дълбоки, за да не може съдържанието да се разлее. Десертните чинии са по-малки, за да съберат по-малкото количество, отредено за десерта. Чиниите за основното ястие са с нормален размер и най-често са повдигнати от двете страни. Чиниите за салати също се отличават с по-голямата и дълбочина. Да не забравяме, че има и съвсем малки чинии, които поставяме под чашите за кафе или чай.

Откъде да се снабдим с нов комплект чинии?

Изгодни предложения на редица търговски вериги, сред които Карфур, Кауфланд, Метро, Комо, Еником-М и други, можете да разгледате в нашия сайт. Там ще откриете дигитален каталог с най-изгодните оферти, които ще Ви помогнат да изберете по-лесно Вашия нов комплект чинии.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах