Шишчета Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шишчета

Когато става въпрос за скара, заедно с кюфтето и кебапчето, шишчето заема челни позиции. Различните видове шишчета задоволяват вкуса и на вегетарианци и на любителите на месни деликатеси. Освен на българската трапеза, вкусните шишчета са част от кухнята на други балкански страни, Русия, Азия.

Какви видове шишчета има?

Шишчетата обикновено се пекат на скара. Те могат да бъдат зеленчукови, изцяло месни или комбинация от месо и зеленчуци. Най-често се използва свинско или пилешко месо, а зеленчуците са чушки, лук, гъби.

Предлагат се и рибни шишчета или с морски дарове. При тях се използват парчета от различни видове риби – сьомга, сом, херинга, хек и т.н, скариди, рулца от раци и други. Те могат да се комбинират не със зеленчуци а с плодове като ананас и праскови, например.

Други разновидности на шишчетата са плодови, със сирена или колбаси, които се сервират сурови и често са ордьовър.

Как да приготвим шишчета?

Когато подготвяте продуктите, добре е да ги оставите да постоят в марината – както месото, така и зеленчуците. Парчетата могат да се нанижат на дървени или метални шишове. Важна е и подготовката на скарата. Добре е да я намажете с парче сланина или друга мазнина, а с лук се маже за да се неутрализира миризмата.

Откъде да купим шишчета?

В магазините ще намерите всичко необходимо за Вашите домашни шишчета – от месото до самите шишове. Удобен вариант е да купите вече оформени шишчета, които се предлагат обикновено в хладилните витрини за месо. Някои от тях са мариновани, а други са без допълнително овкусяване. Може да избегнете времето на скарата и миризмата, като си купите приготвени шишчета от топлите витрини.