Шкаф Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 2
-
Показани 17 от 17 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 189 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шкаф

Шкафът представлява затворена мебел с различни прегради, която можем да използваме за подреждане на дрехи, обувки, съдове и т.н.. Във всяка стая от Вашия дом може да поставите шкаф, тъй като съществуват различни видове, подходящи за съхранение на разнообразни вещи. В мебелната практика тази група мебели спадат към т.нар. корпусна мебел, която се различава значително от мебелите за седене. Основната разлика е в конструкцията им.

История

В миналото шкафовете са били декорирани с помощта на различни техники, като например с дърворезба, което от мебели ги превръща в произведения на изкуството. Неслучайно в редица престижни музеи по целия свят можем да се насладим на красиво изработени мебели. Преди появата на индустриалния дизайн на шкафовете обаче трябва да отбележим приноса на т.нар. създатели на кабинета, които през последната половина на 18-ти век са допринесли са разработването и дизайна на мебелите като цяло. С индустриалната революция шкафовете стават все повече, а видът им варира според нуждите. След Втората световна война шкафовете, направени от дърво са най-често срещани и продавани, тъй като дървообработването е в своя разцвет.

Какви шкафове има?

В зависимост от вещите, които съхраняваме в шкафа, той може да бъде за обувки, за дрехи, за козметика, за съдове. Кухненските шкафове са едни от най-разпространените. Съществуват и вариации според разположението на така полезната ни мебел. Според този фактор шкафовете могат да бъдат стенни, подвижни или вградени в ниши. Според броя на вертикалните заграждения може да има еднокрилни, двукрили, трикрилни и т.н. шкафове. В зависимост от материала за изработка съществуват редица вариации – от пластмаса, от дръво и т.н.

Как да се ориентираме в избора си?

При изборът на шкафове ние трябва да подберем внимателно само както техния дизайн, съответстващ на цялостния стил на дома ни, така и материалите, от които са изработени и множество съпътстващи детайли. За да Ви улесним при избора на подходящата за Вас мебел, сме събрали на едно място в нашата брошура най-добрите оферти на Ikea, Mr. Bricolage, JYSK, Еником М, Айко и много други. Разгледайте и направете своя избор сега.