Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Шкембе Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 4

    Открихме: телешко шкембе

    Хит Хипермаркет брошура до 25.03.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 130 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шкембе

Шкембето е неотменна част от българската национална кухня. Телешко, свинско или овче, то се използва в ястия от мексиканската, испанската, шотлантската, японската и редица други кухни. Макар да не е се харесва на всички, шкембето притежава ценни съставки и характерен вкус.

С какво е полезно шкембето?

Шкембето е отличен източник на витамин В12, холин, фосфор, селен, цинк. То е с ниска калорийна стойност, като в 100 гр. сурово шкембе се съдържат 85 калории. Животинският продукт оказва благоприятно влияние на нервната система и дейността на мозъка, подобрява кръвообращението и засилва имунната система. Консумацията на шкембе подпомага функциите на щитовидната жлеза и черния дроб.

Шкембето в кулинарията

Освен в традиционната пикантна и питателна шкембе чорба, шкембето може да се приготви по различни начини и да се комбинира с разнообразни продукти. То може да се панира, пържи, да се изпече на фурна, както и да се напълни с различни плънки. Едно от традиционните ястия на Шотландия е Хагис, което в буквален превод означава шкембе. То се пълни с агнешки дреболии и месо, лук, овесено брашно, подправки – черен пипер, кориандър, индийско орехче, сол, а след това се вари. В родната ни кухня, това ястие силно наподобява бахур или свинско шкембе, което се пълни със свинско месо и глава.

Откъде да купим шкембе?

В магазините за хранителни стоки ще намерите както прясно шкембе, така и замразено или вакуумирано. Често замразеното и вакуумираното шкембе е нарязано, което е едно улеснение. Може да откриете най-изгодните цени на продукта в актуалните брошури на хранителните магазини, в сайта Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!