Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Шницел Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 8

    Открихме: пилешки шницел

    Фантастико брошура до 30.05.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 136 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шницел

Макар че шницелът не произхожда от традиционната българска кухня, той се е превърнал в любимо ястие за много българи и хора по света. Има много разновидности на шницела, но класиката е виенският шницел.

Какво представлява шницелът?

Традиционният виенски шницел се приготвя от телешко месо, което е тънко начукано, и панирано. Обикновено той е с големи размери, като излиза от чинията, а панировката трябва да е пухкава. Могат да се срещнат и рецепти със смляно месо, свинско или зеленчуци. Въпреки това всички видове се панират, най-често в брашно, яйца и галета, а след това се пържат.

Определението „виенски шницел” започва да се използва едва през XIX в., въпреки че има данни за неговото съществуване много преди това. Интересна е историята, че през години на криза, хората отваряли прозорците на кухнята и удряли по масата, за да си помислят съседите, че се приготвят шницели.

Как да изберем и откъде да купим шницели?

Както вече отбелязахме – виенският шницел се приготвя само от телешко месо. Въпреки това може да опитате вариантите с кайма или свинско. За любителите на зеленчуковите ястия, удачен вариант е шницелът от смлени зеленчуци, сирене и яйца. Тъй като ястието е пържено, добре е да избирате месо без тлъстини, което да е по-сухо.

В магазините може да намерите и полуготови шницели, т. нар. полуфабрикат. Те са замразени, с готова панировка, като е необходимо само да ги изпържите.

Ястието може да се поднесе както със задушени картофи, така и със зеленчукова салата, но задължително трябва да прибавите резен лимон.

Може да откриете изгодните предложения на магазините за хранителни стоки в сайта Broshura.bg, в който се публикуват актуалните промоционални брошури.

 

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!