Щепсел

В момента няма актуални промоции за Щепсел. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

24.08 - 20.09 ДЕНСИ
24.08 - 20.09 ДЕНСИ
01.09 - 30.09 Masterhaus
01.09 - 30.09 Masterhaus
01.09 - 30.09 Masterhaus
01.09 - 30.09 Masterhaus
01.09 - 30.09 Masterhaus
09.09 - 07.10 GS Строймаркет
09.09 - 07.10 GS Строймаркет

Повече информация за Щепсел

Щепселът представлява специално приспособление, с помощта на което включваме различни електрически уреди в контактите, а по този начин и в електрическата мрежа. Не случайно контактите често са наричани щепселни кутии. А иначе произнасяме именно това наименование на уреда, заради немския език.

Какво е устройството на щепсела?

Щепселът се състои от няколко съставни части. Първо, той има корпус , който задължително се изработва от материал, устойчив на топлина, който не провежда ток. Второ, щепселът има контактни клеми, за които се характеризират с висока проводимост. И накрая щепселът има съединител кабел, който провежда тока от контакта към съответния електрически уред, който сме включили.

Какви видови щепсели можем да срещнем на пазара?

Има различни типове щепсели и щепселни кутии в зависимост от изискванията и спецификациите в съответната държава. Ако например отидем в Аржентина, може би няма да успеем да си заредим телефона, ако преди това не сме се снабдили с адаптер. А иначе европейските щепсели са по стандарт „Шуко”. Освен това можем да срещнем мъжки и женски щепсели. Разликата идва от факта, че в женските можем да поставим съответния корпус и клеми, които са ни необходими, докато при мъжкия те са вградени в основата на щепсела. В зависимост от материала, от който са изработени можем да срещнем различни модели на пазара.

Откъде да купим щепсели?

За да Ви улесним в търсенето на щепсели, създадохме дигитален каталог с най-добрите оферти на редица големи търговски вериги. Сред тях са Бриколаж, Чечосан, Багира, Мастъхаус, Баумакс и други. Нашите предложения можете да разгледате в сайта ни.