Юфка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 192 магазина
Виж всички магазини

Информация за Юфка

Много хора са израснали с вкуса на домашно приготвената юфка, която е една от любимите ни закуски – със сирене и захар.

Какво представлява юфката и как се приготвя?

Юфката се получава от тестени изсушени кори, които се начупват на малки парчета. Самото тесто се приготвя от брашно, яйца, прясно мляко и сол. Тестото трябва да е меко и разтегливо. То се разделя на по-малки топки, които се разточват на тънки кори. По традиция, за да бъде по-вкусна и хубава юфката, корите трябва да са достатъчно тънки и фини, за да може да прочетете вестник през тях. След като корите са разточени се подреждат в сухо и проветриво помещение. Когато изсъхнат те се начупват и се изпичат за кратко в слабо загрята фурна.

С какво да комбинираме юфката?

Освен за любимата ни сутрешна закуска, юфката е подходяща за различни баници, сладкиши, щрудели и т.н. Тя се включва и в много рецепти със свинско и пилешко месо, съчетава се добре със зеле, домати, гъби и други зеленчуци.

Откъде да купим юфка и как да ч съхраняваме?

Може да намерите пакетирана юфка във всеки магазин за хранителни стоки. Трябва да обърнете внимание, пакетът да бъде добре затворен, без замърсяване. Може да намерите и юфка и от пълнозърнесто брашно, която е с по-ниска калорийна стойност. Юфката се съхранява на сухо място, като не е необходимо да се поставя във хладилник.