Ядки

Намерихме 4 резултата за Ядки в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 4 промоции за Ядки. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Ядки Rois и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

18.01 - 24.01 Дар
14.01 - 20.01 Фантастико
18.01 - 24.01 Дар
07.01 - 27.01 T MARKET

Подобни продукти от тази категория

07.01 - 27.01 T MARKET
07.01 - 27.01 T MARKET
07.01 - 27.01 T MARKET
07.01 - 27.01 T MARKET
15.01 - 21.01 Про Маркет
15.01 - 21.01 Про Маркет
14.01 - 20.01 Фантастико
14.01 - 20.01 Фантастико
14.01 - 20.01 Фантастико
14.01 - 20.01 Фантастико

Повече информация за Ядки

За ядка се приема всеки един плод, който се намира в черупка и има хранителни качества. Има изключения, които не отговарят на това описание, но все пак се наричат ядки. Сред тях са бадемите, фъстъците, кашуто, макадемията, шамфъстъкът, кокосовите орехи и други. Всички сме чували колко е полезно да се консумират ядки и как те влияят на здравето на човек. Неслучайно актьорите в Древна Елада са прибягвали до употребата на ядки всеки път преди представление.

Видове ядки

Различните видове разбира се имат специфични предимства. Лешникът например е предпочитан, поради ниското съдържание на въглехидрати в състава му. Освен това се смята, че консумацията му помага срещу диабет и хронична умора. Бадемът пък съдържа най-много калций от всички други ядки, а освен това има и най-голямо количество витамин Е в състава си. Маслото, което е създадено на основата на този вид ядка е полезно за кожата и намира широко приложение в козметиката и медицината. Мазнините, които се съдържат във фъстъците пък помагат срещу гастрит и язва. Орехите пък са изключително подходящи за хора с нарушен имунитет, тъй като имам благоприятно действие върху всеки един организъм.

Защо да ядем ядки?

Ядките са незаменим източник на енергия. Според специалистите те влияят ползотворно на мозъчната дейност, но носят ползи и на целия организъм. Ядките съдържат много полезни витамини, сред които А, В и Е. Освен това в редица от тях има калций, който е полезен за костната система; фосфор и желязо. Много от тях имат ниско съдържане на въглехидрати и точно затова са предпочитана храна по време на хранителен режим и диета. Трябва да внимаваме при консумацията на ядки в люспи, защото те са чест причинител на алергии. Не бива и да прекаляване с похапването на сурови ядки, защото това може да доведе до хранителни нарушения.

Какви ядки да изберем?

В зависимост от предпочитанията ни можем да се спрем на различни видове ядки. Сред лидерите на пазара, които предлагат богато многообразие от ядки, са Кронос, Ройс, Роко, Детелина, Зиги и т.н. Тях, както и много други, можете да намерите в брошурата на нашия сайт, където сме събрали най-изгодните оферти на редица големи търговски вериги, сред които Кауфланд, Т Маркет, Фантастико, Пикадили и други.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах