SD Карти

В момента няма актуални промоции за SD Карти. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

30.08 - 19.09 Технополис
05.09 - 25.09 Техномаркет
12.09 - 25.09 BAUHAUS

Повече информация за SD Карти

В днешно време използваме мобилните си телефони не само за провеждане на разговори и съобщения, но и за слушане на музика, снимки, качване на документи и много други. Устройствата притежават вградена памет, която често не е достатъчна за да запази всички приложения, които имаме. Тук се намесват картите памет (memory card или flash card). Най-популярни са SD картите.

Видове SD карти и тяхното приложение

SD е съкращение от Secure Digital. На пазара се предлагат както SD карти, така и MiniSD и MicroSD карти. Основната разлика между тях е големината. SD е стандартна карта, за съхранение на информация, като размерите й достигат около 32/ 24/ 2 мм. MiniSD е по-малък вариант – 21,5/ 20 / 1,4 мм, а MicroSD има размер 15/ 11/ 1 мм. Днес най-използвани са MicroSD картите, които имат осем проводника, чрез които се свързва с определеното устройство. Може да откриете и SDHC или MicroSDHC и т.н. HC означава High Capacity. SDHC е разширение на SD и устройствата предназначени за SD не могат да работят с разширението.

Картите се предлагат и в различен капацитет на съхранявана информация – могат да бъдат под 2 GB и да достигнат 128 GB. Капацитетът се отразява и на цената – ако една SD карта от 2 GB може да струва около 4 лв., то 10 GB могат да надхвърлят сумата от 200 лв.

Картите се използват както при мобилни телефони, така и при фотоапарати, видеокамери и други.

Каква SD карта да изберем?

На първо място трябва да се съобразите с устройството, за което ще използвате картата. Трябва да прецените за какво Ви е необходима и какъв обем от данни ще съхранява. MicroSD са най-популярните и използвани в момента, като често се предлагат с адаптер към SD стандарта, По този начин може да използвате картите си на устройства, които имат слот единствено за SD карта или да се включват към USB четец със слот за стандартна SD карта.

За да закупите своята карта на най-изгодна цена, разгледайте промоционалните брошури на магазините за техника, публикувани в Broshura.bg.