Брашно

Намерихме 1 резултат за Брашно в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Брашно.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

30.09 - 06.10 Про Маркет

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Брашно

Хлебните и тестени изделия са най-консумираните продукти на българската трапеза. От древността хлябът е една от най-почитаните храни, а брашното – най-произвежданата суровина. Днес брашното не се използва само при приготвяне на хляб и хлебни изделия, а е съставна част на редица ястия.

Какви видове брашно има?

На пазара могат да се открият изключително много видове брашно – пшенично, оризово, царевично, ръжено, брашно от соя, елда, нахут, кестени, овес и много други.

В България най-често се произвежда пшеничното брашно, което се разделя на няколко типа. Най-разпространените са тип 500, тип 700 и тип 1150. Типовете указват различното пепелно съдържание – в тип 500 има 0,5% пепелно съдържание и т.н. От тези типове пшенично брашно се произвеждат най-популярните хлябове. Пълнозърнестото брашно е определено като тип 1850.

Другите широко разпространени, на българския пазар, видове брашно са царевичното и оризовото. Царевичното брашно може да бъде бяло или жълто, в зависимост от вида царевица. То съдържа витамин А, витамини от група В, фосфор, магнезий, желязо, като има и високо съдържание на въглехидрати. Брашното от царевица съдържа и глутен.

Оризовото брашно може да е направено от бял или кафяв ориз. Този вид брашно е препоръчително при безглутенови диети или при непоносимост към глутена. Оризовото брашно притежава високо съдържание на белтъци и витамин Е, калций, цинк, фолиева киселина и хранителни влакнини.

Как да съхраняваме брашното?

Всички видове брашна трябва да се съхраняват на сухо и тъмно място. Добре е да се ограничи въздухът и влагата. Обикновено в търговската мрежа се предлагат разфасовки от 500 гр. и 1 кг., като пакетът задължително трябва да е добре затворен. При закупуване следете и за посочване на произхода и качеството на брашното.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах