Мед

Намерихме 2 резултата за Мед в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 2 промоции за Мед. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Мед и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

15.10 - 21.10 Про Маркет
18.10 - 24.10 Kaufland хипермаркет

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Мед

От векове медът и пчелните продукти са използвани не само като храна, но и при лечение на различни заболявания и здравословни проблеми. Днес тези ценни продукти са съставна част от ежедневното ни меню, използваме ги в различни разкрасителни процедури и се обръщаме към тях при нарушения в здравословното ни състояние.

Какви видове мед има?

Различните видове мед се определят от растенията, от които пчелите взимат нектар и прашец. Най-популярните видове мед са – акациев, манов, боров, липов и билков. Акациевият мед е един от най-търсените и ценни видове. Той се получава от бялата и жълта акация. Характерно за него е по-бавното захаросване и мекият му вкус. Акациевият мед е подходящ както за малки деца, така и за диабетици – поради голямото съдържание на фруктоза. Медът от акация се препоръчва при стрес и умора, понижава кръвното налягане и има антисептично свойство.

Мановият мед се отличава с тъмния си цвят, като се получава от широколистни дъбови дървета. Той притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Препоръчва се при физическа и психическа умора, стимулира кръвообращението. Мановият мед е силен имуностимулатор, като се използва при настинки, вирусни и грипни инфекции.

Боровият мед се произвежда от боров прашец, под боров мед се разбира и медът от борови връхчета. Той е изключително подходящ при различни инфекции на дихателните пътища, както и при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Липовият мед засилва имунната система, има диуретично и тонизиращо действие. Препоръчва се при нарушения на съня, проблеми с дихателните пътища, храносмилателната и сърдечната дейност.

Билковият мед е съвкупност от различни растения. Поради тази причина има редица полезни свойства, комбинация от тези на планинските или полски растения. Той се препоръчва при проблеми на храносмилателната система, инфекции на дихателните пътища, както и при гинекологични заболявания.

Как да познаем качествения мед?

За да бъде полезен медът, както и да има положително въздействие върху организма, той трябва да бъде натурален, без изкуствени добавки. Неговият цвят и консистенция зависят от вида растения, от които е получен. Важно е да няма видими примеси, както и да четете внимателно етикета. Трябва да се отбележи и, че качественият мед е с висока цена. За да откриете най-изгодната цена на различни видове мед, разгледайте промоционалните брошури на хранителните магазини в сайта Broshura.bg.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах